ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΑΝΗΡ Ο ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ ΕΝ ΤΑΙΣ ΕΝΤΟΛΑΙΣ ΑΥΤΟΥ ΘΕΛΗΣΕΙ ΣΦΟΔΡΑ
Marquee by Copy Paste

Σελίδες

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Κατηχητικό Βοήθημα

Ένα γράμμα για εσάς
Αγαπητοί φίλοι,
Με τη χάρη του Θεού και φέτος το Κατηχητικό Σχολείο άνοιξε την αγκαλιά του για να σας υποδεχθεί. Παράλληλα, σας καλεί να ταξιδέψετε μαζί του σε τόπους μακρινούς, που δεν τους βάζει ο νους. Είναι ένα όμορφο και συναρπαστικό ταξίδι αναζήτησης της Ιστορίας της Εκκλησίας, γεμάτο περιπέτειες. Θα γνωρίσετε στιγμές της Εκκλησίας που πάντα ο Θεός μιλούσε και επενέβαινε για να κρατήσει την Εκκλησία του ψηλά από τους κινδύνους. Φυσικά η Εκκλησία αποτελείται και από τους Αγίους, τους φίλους του Θεού. Εκείνοι, ως άνθρωποι της καθημερινότητας, ζήτησαν από το Θεό να τους προστατέψει από την αμαρτία και το κακό. Και Εκείνος σαν φιλόστοργος πατέρας, ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμά τους. Πάντα ήταν κοντά τους! Η παρέα αυτή οδήγησε στην δημιουργία μιας ασάλευτης φιλίας.
Μέσα στην Εκκλησία οι άνθρωποι γίνονται πιστά τέκνα του Θεού. Μπολιάζονται με τα Μυστήριά της και στο τέλος της ζωής τους ο Θεός τους καλεί για πάντα μαζί Του στην ανέσπερη Βασιλεία Του, στον Παράδεισο. Φυσικά ο δρόμος τους δεν ήταν στρωμένος με λουλούδια, πάντα οι εχθροί της πίστης εμφανίζονταν για να κτυπήσουν αυτή τη φιλία. Η Εκκλησία πολεμήθηκε όσο τίποτε άλλο. Όμως πάντοτε νικά, όπως λέει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος. Οι άγιοί της έγραφαν ιστορία! Ιστορία που πηγή είχε τη φιλία με το Χριστό.
Φέτος λοιπόν θα μάθετε πολλά για την ιστορία της Εκκλησίας. Οδηγός σας θα είναι το βιβλίο αυτό. Διαβάστε προσεκτικά το κείμενο σε κάθε Ενότητα, κοιτάξτε δεξιά και αριστερά του κειμένου τις εικόνες και τις επεξηγήσεις. Αυτές αποτελούν το βοηθητικό σας υλικό για τη κατανόηση του κειμένου. Εργαστείτε ομαδικά με τα άλλα παιδιά και με τον κατηχητή σας, για να κατανοήσετε τι σημαίνουν όλα αυτά για τον καθένα σας προσωπικά.
Τέλος, μην ξεχάσετε να επεξεργαστείτε την Ενότητα στο δεύτερο μέρος. Πιστεύουμε πως θα βγείτε όλοι κερδισμένοι, αφού Εκκλησία είμαστε όλοι εμείς μαζί με το Χριστό μας.
Υ.Γ: Προσπαθήστε να μοιάσετε στους Αγίους του βιβλίου, αφού επιλέξετε ως πρότυπο έναν από αυτούς. Σκοπός μας είναι να γίνουμε και εμείς άγιοι!
Καλό ταξίδι στην αναζήτηση της Εκκλησίας μας!
Με αγάπη Χριστού,
ο συγγραφέας
Ανδρέας Καρίβαλης, Καθηγητής Θεολόγος - Υπεύθυνος Γραφείου Νεότητας Ι.Μητροπόλεως Αργολίδος
Posted by katixitiko.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...