ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΑΝΗΡ Ο ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ ΕΝ ΤΑΙΣ ΕΝΤΟΛΑΙΣ ΑΥΤΟΥ ΘΕΛΗΣΕΙ ΣΦΟΔΡΑ
Marquee by Copy Paste

Σελίδες

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Δυο λογιών ιστορίες...


Δυο λογιών ιστορίες...

Πριν από περισσότερο έναν αιώνα, ο Άγιος Χριστόφορος ο Παπουλάκος, είχε μιλήσει στους Χριστιανούς στο χωριό Λαγκάδια στην Πελοπόννησο! Ο λόγος του, μετά από τόσα χρόνια ακούγεται περισσότερο επίκαιρος από ποτέ!

"Κι αν ακόμα συναχτούν όλοι οι άθεοι γραμματισμένοι και στυφτούν σαν το λεμόνι, δεν θα πετύχουν να γράψουν ούτε μια λέξη που να μοιάζει με μια του Θεοτικού αυτού βιβλίου. Γιατί κάθε τι εκεί μέσα είναι λόγος Κυρίου, είναι σοφία ορθή και τα όσα λέει το χτίσμα δε γίνεται να φτάσουν το λόγο του Πλάστη!

Αντί να μαθαίνουμε στα παιδιά μας απ’ τα άγια συναξάρια το πώς έζησαν οι άγιοι της Χριστιανοσύνης και το πώς μαρτύρησαν για την αγάπη του Χριστού, τους μαθαίνουμε την ιστορία του κολασμένου κόσμου.


Γιατί δύο λογιών είναι και οι ιστορίες. Είναι η αγιασμένη και η κολασμένη ιστορία. Αδιάκοπα φανερώνουμε την κολασμένη εικόνα του κόσμου και σιγά σιγά καταφέραμε να πιστέψουμε πως η εικόνα αυτή είναι η γνήσια εικόνα του ανθρώπου και πως έξω από αυτήν, άλλη ζωή δεν υπήρξε!

Όλα τούτα είναι άτιμα ψέματα, είναι τα ζιζάνια που σπέρνουν στον αγρό του Κυρίου τ' άθεα γράμματα. Μας μιλάνε για τους αρχαίους, κι εγώ ο ταπεινός κι αγράμματος κήρυκας του λόγου του Χριστού μας, σας λέω πως κανένας αρχαίος δεν ξεπερνά σε παλικαριά  σε μεγαλείο και σε δόξα τον Άγιο Κοσμά, τους μάρτυρες και τους μεγάλους ασκητάδες.

Γιατί αν εκείνοι πέθαναν για μια πατρίδα, ο Άγιος Κοσμάς μαρτύρησε για μια Ελλάδα του Χριστού κι όχι για μια Ελλάδα υπόδουλη στον αντίχριστο. Μάθετε, στα παιδιά, τ' αγιωτικά γράμματα για να δει ο τόπος την αληθινή προκοπή και να χαρεί την ελευθερία του. 

Διαφορετικά μαύρες μέρες θα ξημερώσουν και δρολάπια κι αρρώστιες και συμφορές και το χυμένο αίμα θα βάψει πάλι τις πολιτείες και τα χωριά, τα βουνά και τους κάμπους και τα πέλαγα..." [...]

Απόσπασμα από το βιβλίο "Παπουλάκος, Μαρτυρία" του Κωστή Μπαστιά

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/02/blog-post_7895.html#ixzz2KVapYpcv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...