ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΑΝΗΡ Ο ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ ΕΝ ΤΑΙΣ ΕΝΤΟΛΑΙΣ ΑΥΤΟΥ ΘΕΛΗΣΕΙ ΣΦΟΔΡΑ
Marquee by Copy Paste

Σελίδες

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Εκδήλωση για τον Άγιο Λουκά τον ιατρό


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗN
ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ
ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση προς τιμήν του Αγίου Λουκά του ιατρού, που διοργάνωσε και παρουσίασε ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Άτρου, Αρχιμανδρίτης π. Δανιήλ Ζωγράφος, στο Δημοτικό κατάστημα του Πόρου, εχθές Κυριακή στις 5:30μ.μ. Κατάμεστη η αίθουσα από κόσμο που κατέφτασε από όλο το νησί, για να γνωρίσουν τη ζωή, τη μαρτυρία, αλλά και την ομολογία που έδωσε για τον Χριστό, αυτός ο μεγάλος Άγιος της Ορθοδοξίας και της Ρωσίας.

Χαρακτηριστικά και βαθιά συγκινητικά ήταν τα λόγια της ομιλίας του  π. Δανιήλ, στην αναφορά που έκανε για την Εκκλησία και το πρόσωπο του Αγίου Λουκά, « Ο Σταυρός, ο διωγμός, η θλίψη, ο πειρασμός, είναι ο κλήρος της Εκκλησίας και του αληθινού Χριστιανού. Δεν υπάρχει ορθόδοξη Εκκλησία που να μην έζησε το δικό της διωγμό. Αλλά ούτε και υπήρξε άγιος, που να μην πέρασε το δικό του καμίνι των θλίψεων, των διωγμών, των πειρασμών ».

Ο π. Δανιήλ έκλεισε την ομιλία του, με ένα λόγο του αγίου Λουκά, « Αγάπησα το μαρτύριο που τόσο παράξενα καθαρίζει την ψυχή ». Ακολούθησε η προβολή της ταινίας, που συγκίνησε αλλά και συγκλόνισε όλο το ακροατήριο. Το λόγο μετά την ταινία έδωσε ο π. Δανιήλ στην κα Έφη Αναστασιάδου δικηγόρο και πρόεδρο της «ΑΣΤΙΚΗΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΑΡΩΓΗΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ Ο ΙΑΤΡΟΣ». Σκοπός της εταιρίας είναι η αρωγή ασθενών που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία του νησιού ή σε γηροκομεία ή σε άλλα ιδρύματα και κέντρα ή σε κατοικίες, με την δωρεάν χορήγηση οποιουδήποτε είδους εξοπλισμού είναι απαραίτητος για την εξυπηρέτηση αυτών και των συνοδών τους, και ενημέρωσε τον κόσμο για το πόσο σημαντικό και κοινωνικό έργο γίνεται.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Φώτιος Γαβριελάτος, Ιεροκύρηξ της Ιεράς Μητροπόλεως με λόγους παρηγορητικούς, ψυχωφέλιμους και συγχαρητήριες ευχές.       

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολύ ιερείς, ο πρωθιερεύς της ιεράς Μητροπόλεως Ιεροκύρηξ και Γραμματεύς Αρχιμ. π Σπυρίδων Πετεινάτος, οι αιδεσιμότατοι ιερείς π. Πέτρος Ανδρεάτος, π. Σταύρος Ζαπάντης, ο Αρχιδιάκονος π. Παΐσιος Παράσχης και ο οσιότατος Μοναχός π. Θεοδόσιος από την Ιερά Μονή Καθαρών Ιθάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...