ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΑΝΗΡ Ο ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ ΕΝ ΤΑΙΣ ΕΝΤΟΛΑΙΣ ΑΥΤΟΥ ΘΕΛΗΣΕΙ ΣΦΟΔΡΑ
Marquee by Copy Paste

Σελίδες

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Κουρά νέου Μοναχού στην Κεφαλλονιά (ΚΕΙΜΕΝΟ-ΦΩΤΟ:Γεράσιμος Σωτ. Γαλανός)


Χαρμόσυνα χτύπησαν οι καμπάνες στην  Ιερά Μονή  του Γενεσίου της Θεοτόκου Άτρου Κεφαλληνίας στις 8-9-2013.
Πρώτον για την Θεομητορική Εορτή, το Γενέσιο της Θεοτόκου και δεύτερον για την κουρά του Μοναχού Νεκταρίου κατά κόσμο Ελευθερίου Καβίδα απο τον Πειραιά καταγομένου.
Η Εορτή της Θεομήτορος και η τελετή της κουράς έγινε με την παρουσία πολλών πιστών απ’ όλο το νησί, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κου κου Σπυρίδωνος.
Η σεμνότητα και η γαλήνη στο πρόσωπο του νέου μοναχού πιστοποιούν την ωριμότητα της απόφασης για τον σκοπό τον οποίο τάχτηκε να υπηρετήσει σε αυτά τα δύσκολα χρόνια.
Ο  Αρχιμ.  Δανιήλ Ζωγράφος, Ηγούμενος και καθοδηγητής του νέου μοναχού μίλησε συγκινητικά με ορθότητα και πίστη Χριστού, χρησιμοποιώντας στον λόγο του παραδείγματα και θέσεις λαμπρής ορθόδοξης θεολογίας.
Η καθαρότητα της έκφρασης και ο υπέροχος χριστιανικός λόγος του παρέσυραν τον π. Δανιήλ και πολλούς πιστούς σε δάκρυα δημιουργώντας μιαν ατμόσφαιρα χαρά και ύψιστης ευθύνης για το νέο μοναχό.

Όλο το ορθόδοξο τυπικό τελέστηκε άριστα με ευλάβεια και εντυπώθηκε στις καρδιές των πιστών. Φανερώθηκε δε ο υπέροχος αγώνας πίστης και προσφοράς του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Άτρου, ώστε να γίνει ο ευλογημένος χώρος της κέντρο Χριστού και ορθόδοξης πορείας.
Στην όλη  εορτή και τελετή παραβρέθηκαν και οι καθηγητές: ο Σχολάρχης της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών και καθηγητής της Ανωτάτης Θεολογικής Σχολής Αθηνών, κος Κοσμάς Γεωργίου, ο οποίος κατά τον εσπερινό της εορτής κήρυξε τον θείο λόγο και ο καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Αθηνών του τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής θεολογίας, κος Βασίλειος Γαϊτάνης.
Οι δυο καθηγητές μίλησαν για τους δυο μαθητές τους (ηγούμενο και μοναχό) με συγκινητικά λόγια στην εόρτια τράπεζα, εγκωμιάζοντας τη στάση και τη δράση των πνευματικών τους παιδιών.
Επίσης, συλλειτούργησαν ιερείς από τη γύρω περιοχή της μονής, πανοσιολογιότατοι από την Αργολίδα, μέρος καταγωγής του Ηγουμένου Δανιήλ Ζωγράφου και επίσης παραβρέθηκαν οι αρχές  πολιτικές και στρατιωτικές του τόπου.
Είθε η Θεία Χάρις που τα πάντα οικονομεί, να δίνει φως, υπακοή, αγάπη και ταπείνωση, όπλα  αναγκαία σε κάθε χριστιανό, ιδίως στο νέο  μοναχό Νεκτάριο για Καλή Διακονία και Παράδεισο.































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...