ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΑΝΗΡ Ο ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ ΕΝ ΤΑΙΣ ΕΝΤΟΛΑΙΣ ΑΥΤΟΥ ΘΕΛΗΣΕΙ ΣΦΟΔΡΑ
Marquee by Copy Paste

Σελίδες

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ






Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγάλη επιτυχία στέφθηκε
η Χριστουγεννιάτικη γιορτή στον Πόρο της Κεφαλονιάς, την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου.

Τα παιδιά με τα δύο θεατρικά τους έργα και τη νεοσύστατη παιδική χορωδία υπό την αιγίδα του κατηχητικού κατέπληξαν την κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού καταστήματος Πόρου.
                                                                  
Στο πνεύμα των Χριστουγέννων μας ενέπνευσε με την τόσο γλαφυρή και συγκινητική ομιλία του ο Ιερολογιώτατος Ιεροδιάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως μας και αδελφός της Ιεράς Μονής Γεν. Θεοτόκου Άτρου
π. Νεκτάριος Καβίδας,  ο οποίος στον λόγο του τόνισε :
 
« Ο Χριστός με τον ερχομό του σαλπίζει την ισονομία,
τη δικαιοσύνη, την ανύψωση των ταπεινών της γης,
τη σωτηρία και τη Λύτρωση ».
 
« Πράγματι μέγιστο το μυστήριο της Ενανθρώπησης του
Κυρίου! Γιατί τη νύχτα των Χριστουγέννων μιλούν οι
ουρανοί… Αλλά για να αφουγκραστούμε το μήνυμά τους
χρειάζεται σιγή ».
 
Ο Κόσμος που είχε κατακλίσει από νωρίς την αίθουσα από όλο το νησί ξεσπούσε συνεχώς σε χειροκροτήματα, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αρχιερατικός επίτροπος της περιοχής και Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως μας Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Φώτιος Γαβριελάτος ο οποίος απηύθυνε εόρτιες ευχές.
 
 Ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Γεν. Θεοτόκου Άτρου και Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αρχιμ. Δανιήλ Ζωγράφος και συντονιστής της όλης εορτής ο οποίος έκλισε την εορτή λέγοντας ότι :
 
 « το μήνυμα των Χριστουγέννων είναι η Αγάπη και η εν Χριστώ Ιησού ενότητα όλων μας »
 
 
Ευχαρίστησε τα παιδιά για την μεγάλη προσπάθεια που έκαναν, τους γονείς για την εμπιστοσύνη τους εδώ και τόσα χρόνια που έχουν δείξει στο πρόσωπο του, όλους τους συνεργάτες του και τα πνευματικά του παιδιά που συντέλεσαν στην άψογη και άριστη διεξαγωγή της γιορτής,
όλους τους ενορίτες της Μεταμορφώσεως Σωτήρος Πόρου, τις κυρίες που ετοίμασαν τον πλούσιο μπουφέ και όλα τα κεράσματα που παρατέθηκαν μετά το τέλος της γιορτής.
 
Θερμές ευχαριστίες απέδωσε στους δύο καθηγητές της μουσικής
 κ. Χρυσόστομο Κουταβά υπεύθυνο της χορωδίας και κ. Σπύρο κοσμάτο,    οι οποίοι έρχονται ανιδιοτελώς από το Αργοστόλι, για να ενισχύσουν τις προσπάθειες και τους αγώνες που δίνει καθημερινά για το καλό του τόπου και της Εκκλησίας ο ακούραστος πατέρας όλων μας π. Δανιήλ.
 
Τέλος με την παρουσία τους τίμησαν την εορτή Αιδεσιμότατοι Ιερείς από την περιοχή π. Σταύρος Ζαπάντης και π. Σπυρίδων Τζαμαρίας, οι δύο Αντιδήμαρχοι της περιοχής κ. Βασίλης Καμπίτσης και κ. Σπύρος Σολομός, ο πρόεδρος κ. Επαμεινώντας Κουστουμπάρδης καθώς και η Λιμενάρχης του Πόρου κ.α. Γιαννακοπούλου.     
 
         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...