ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΑΝΗΡ Ο ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ ΕΝ ΤΑΙΣ ΕΝΤΟΛΑΙΣ ΑΥΤΟΥ ΘΕΛΗΣΕΙ ΣΦΟΔΡΑ
Marquee by Copy Paste

Σελίδες

Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014

Και τι είναι ο Παράδεισος; ΑΤΜ για να έχει και PIN;

atm
«Προσεύχεσθαι ὑπέρ τῶν ἐπηρειαζόντων καί διωκόντων ὑμᾶς» (Ματθ.5.43).
Και πλουσιότερος από τα ΑΤΜ. Αφού  παρέχει την αιωνία ζωή και όχι  κάτι παλιοχάρτινα εφήμερα νομίσματα.
Αλλά και στον Παράδεισο ακόμη πρέπει να δώσεις τον κατάλληλο κωδικό (PIN)για να εισέλθεις.Να έχεις και το ανάλογο εισιτήριο.
Και ποιο είναι αυτό;

Πολύ απλά!
Κάτσε μόνος για λίγο σε ένα δωμάτιο.Πάρε χαρτί και στυλό και άφησε τον νού σου να ταξιδέψει από την παιδική ηλικία σου μέχρι σήμερα. Όπου και αν πέρασες ,ό,τι και αν έκανες.
Ποιοί σε μίσησαν , σε δυσκόλεψαν σε αδίκησαν σε στεναχώρησαν.Ποιοί σε έχουν  πικράνει, ταλαιπωρήσει ,συκοφαντήσει κατακρίνει και καταδικάσει,… και γράψε ευθύς τα μικρά ονόματά τους.
Να! Με το χαρτάκι αυτό που θα το έχεις πάντα μαζί σου , με αυτό (θα κάνεις όχι βουντού) αλλά με τα ονόματα αυτά θα ξεκινάς πρώτα την προσευχή σου. Όσο σκληρό , αποκρουστικό, γρουσούζικο  και άδικο  και αν σου φαίνεται , μόνο έτσι θα μπορείς να ανοίγεις την πόρτα της προσευχής και της αγκαλιάς του Χριστού για να σε δεχτεί στον Παράδεισο της Αγάπης και της Χαράς του.Μην ξεχνάς ότι η δικαιοσύνη του Θεού είναι πολύ διαφορετική από την δική μας.
Πήγε κάποτε μία γυναίκα στον Γέροντα Ιωάννη Καλαΐδη στις Σέρρες και του έδωσε στην Θεία λειτουργία τα  σχετικά ονόματα υπέρ Υγείας .
Είχε  μάλιστα την μεγαλοψυχία να γράψει τελευταίο και το όνομα κάποιου εχθρού της. Όπου σε λίγο, παρότι δεν την γνώριζε ο π. Ιωάννης βγαίνει στην Ωραία Πύλη και φωνάζει:
Τους εχθρούς μας τους βάζουμε πρώτους στα ονόματα και  όχι τελευταίους!
Εσένα λοιπόν ποιο είναι το PIN  σου;
 π.Διονύσιος Ταμπάκης-Ι.Ν.Παναγίας Ναυπλίου

http://www.pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...